Fällning av hår, mycket!!

Hej, jag har en samojed på fyra år. Den fäller så otroligt mycket hår, varför gör den det? och vad kan man göra åt det, den har fällt mer eller mindre i ett halv år.
tacksam för svar

Det här inlägget postades i Övrigt, Päls och exteriör. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Fällning av hår, mycket!!

 1. Chatarina skriver:

  Hej Emma!

  Samojeden är ju känd för att fälla ganska mycket hår. Men fäller hunden mer än vanligt kan det vara bra att reda ut det utifall det skulle vara så att hunden inte mår bra.

  Jag har hört att hundar som fäller onormalt mkt kan ha skabb. Men de kan även fälla mycket om de är i första löpet. Vidare om de byter päls som nu i vårtider. Det är också vanligt att hundar fäller om de inte får ett bra foder. Dvs om det finns brister i fodret för just din hund. Kanske kan inte din hund heller tillgodogöra sig det viktiga i det?

  Jag rekommenderar dig att kolla upp detta med en veterinär om hunden fäller onormalt mkt!

  Lycka till!

 2. Sanna skriver:

  Håller med ovanstående, men Du kan också prova ge laxolja, vitacutan eller andra oljor. Din hund kan behova kosttillskott för att få extra fin och inte fälla så mycket(men ofta räcker det med fodebyte till ett foder av kvalité).

 3. Sanna skriver:

  Viacutan ska det stå, skrev fel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>