Gul/bruna fläckar i ansiktet

Jag har en underbar samojedhane på 4 månader. Han är så stor och fin, men i ansiktet runt nosen (inget på kroppen i övrigt) har han stora fläckar i en gul/brun färg vilket inte är så estetiskt tilltalande eller hur man nu ska uttrycka det. Det ser ut som han ätit något olämpligt, först trodde vi det, för en dag såg han plötsligt bara ut så, men det går inte bort med schampo eller tvål och har suttit i en månad nu. Är det vanligt att det blir så, finns det en chans att det kan försvinna? Jag vet att äldre samojeder kan gulna i pälsen, men en 4-månaders valp?

Det här inlägget postades i Päls och exteriör. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Gul/bruna fläckar i ansiktet

  1. camilla skriver:

    Det låter som du fått en Samojed med så kallad bisqui färg. Samojeden som ras är inte endast vit utan också så kallat bisqui färgad (gul/brun nyans), även angiven i rasstandarden. Denna bisquifärg sitter ofta i ansikts regionen, på öronen och i mer utbredda fall också som större fläckar över kroppen. Detta är helt naturligt och du skall vara stolt över att du har en hund med den så viktiga bisqui färgen, detta piggment hos rasen är viktigt att bevara då det ger en generellt bättre piggment och pälsstruktur, m.m.

  2. Malin skriver:

    Jag är stolt ägare till en samojedhane som är vit/bisquit! Det låter som att du har fått en sådan underbar blandfärg på din hund också. Tycker det är synd att du skriver att det inte är estetiskt tilltalande, så länge din hund har hälsan så är det ju lugnt. Och söt lär han ju vara ändå :) Min Totti är världens finaste med sina beiga prickar på nosen, fläckar på öronen och uppe på huvudknoppen.
    Underbart!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>