Hjälp-Aggresiv Samojedhane

Min särbo har 2 samojedkillar (bröder) 8 år och jag bor på Teneriffa och han i swe. Nu är min mamma hemma och passar de 2 fina ”snälla” killarna tillsammans med sina 3 andra hundar. 2 dvärgpudlar och en Dogo Argentino (som föv är min gamla hund som mamma fick ta då jag efter 1 år drygt utvecklade allergi)
Hur som så tycker jag killarna har det ganska bra, fast lite under stimulerande, men kanske inte Samojeder kräver mkt, dom ligger mest hemma i huset eller i hundgården.
Igår hade min mor (vi är på Teneriffa) tagit med sig jyckarna ut på en promenad, alla 5 lite våghlsligt tycker jag! Men mamma tog beslutet för att det funkat så bra ett tag, den ena pudeln (hane) har varit lite väl kaxig och vaktat sina 2 tjejer. Men denna fm va det mys på tomten och alla lekte (ink pudelhannen)
Väl ute på promenaden morrar pudelhanen till och mamma drar till i kopplet och säger ifrån, varpå den ena samojed hannen flyger på och attackerar anfaller och biter sig fast i mammas pudelhanne, brorsan den andra samojedkillen fattar strax galoppen och hakar på! Rätt vad det är så sliter de båda killarna i pudelkillen åt varsitthåll.. Min mamma får panik och får på något sätt bort den ena, men den andra vägrar släppa! Så mamma håller för nosen så han tillslut måste släppa taget pga luften! Hon tror att pudelkillen är död. OBS Dogo tjejen gör inget! inte pudeltjejen heller… Han blir så illa så det va direkt in till Bagarmossens Djursjukhus!
Nu sitter jag och ältar händelsen och min pojkvän säger jag överreagerar!? Pudelkillen ligger på Djursjukhus och är sydd i nacken, ryggen och buken men fick komma hem idag efter 1,5 dygn.. Med drenage Jag känner mig så osäker på hanns hundar och faktum är att vi tänkt ta hit dom till Teneriffa när fi flyttar permanent båda 2, men dom kanske attackerar andra hundar och jag ska bli mormor om 3 månader, känns inte så aktuellt att ha dom nära mitt barnbarn..?
SNÄLLA RÅD…
ÄR Samojeder lömska eller mår kanske bara hanns killar lite dåligt???
Kram
Jo

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Hjälp-Aggresiv Samojedhane

 1. Jennie skriver:

  Hej!
  Tänker ni ta me er Samojederna till Teneriffa? Tänk om!
  En Samojed tycker verkligen inte om värmen på det viset, ni bör läsa på om rasen märker jag.
  Samojed kräver mycket, speciellt stimulans och motion.
  Jag har en hane på 7 år. Han kräver otroligt mycket!
  Han ligger ute på dagarna, vi bor i norr så vi har en hel del snö. :)
  Sen är vi ute på promenader, vi går upp till skogen, släpper lös honom etc.
  Att leka måste dom också få göra, det är ingen prydnadssak vi pratar om.
  Sen är rasen i sig väldigt sällskapssjuk. Våran vill följa me överallt! Får han inte det så kan det bli lite ylande. :)
  Samojeden är en trevlig och speciell ras, liten egen skulle jag vilja säga. Men är en av dom finaste raserna som finns!
  Får dom det dom behöver så är det inga problem (min åsikt)
  Alla är vi ju olika, precis som va djuren är, men sen är Samojeden en väldigt stark flockdjur.
  Att det blev så där, vilket är såklart synd! Så låter det mer som att flocken ville visa vem det är som bestämmer.
  Att hundar skäller och morrar behöver inte betyda något negativt, det kan du läsa mer om på nätet.
  Ett sista råd, ta inte me dom till Teneriffa. Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>