inte rumsren

Hej!

Jag har en samojedvalp på visserligen bara 10 veckor som inte är rumsren vilket är försåtligt men problemet är att jag upplever det som att hon har ökat sina behov inne och minskat dem ute, det blir alltså värre och värre. Jag tar konstant ut henne varje gång hon har ätit, lekt eller sovit men oftast kissar hon bara då, det är väldigt sällan hon bajsar ute då vi går ut och då kan vi vara ute upp mot 30-40 min, sen kommer givetvis både bajs och kiss så fort vi kommit in. Jag har även provat att lägga ut tidningar men hon biter mest bara sönder dem. Har funderat om jag ska avskärma valpens utrymme dagtid, (då hon bara kissar inne någon enstaka gång nattetid) till vardagsrummet. Kan det vara en bra ide eller stressar det mer upp henne då hon inte kan följa efter mig dit jag går? Ett annat alternativ jag tänkt är att täcka hela hallen med tidningspapper för att se om hon går där?
Hjälp mig har någon ett bra tips på vad jag ska göra????

Det här inlägget postades i Valp och unghund. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till inte rumsren

 1. Anna skriver:

  Vi var ute med vår tik precis efter, mat lek och tupplur. Lite svårt är det när de leker för rätt som det är så blir det att de sätter sig men man lär sig att se på hunden när det är hon sätter sig. Så vissa dagar kunde det vara så att man var ute med henne varje kvart (det kändes så iallafall=)). Men det var aldrig några långa rundor á 40min. (då valpar inte får anstränga sig så mkt) utan snabbt ut – hon gjorde sina behov – snabbt in.

  En period var ju att hon inte gjorde något ute men så fort vi kom in då satte hon sig. Men det går snabbt över om du verkligen går ut med henne DIREKT när hon vaknat, ätit eller lekt.

  Vår tik var rumsren vid 14v-15v.
  Kämpa på=)

 2. Malin skriver:

  Förstår dig och ditt problem. Måste vara jättejobbigt när man bara vill hundens bästa och förstår inte varför.
  Tyvärr har jag inget svar på problemet. Jag kämpar själv med vår samojedhane som är 16 veckor.
  Hur länge har ni haft er tik?
  Har hon blivit hemmastad?
  Hon kanske markerar och lär sig fortfarande?
  Hoppas ni får fatt på det snart, det brukar gå rätt fort :)
  Kämpa på! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>