Riktigt dålig päls på vår Samojed

Hej, vi har precis tagit hand om en Samojed som är 6 år gammal. Han är jättesnäll och härlig..

Ett problem bara, vi vet inte riktigt hur vi ska ta hand om pälsen. Personerna som haft honom innan har inte riktigt tagit hand om pälsen på bra sätt och det har skapats tovor nästan över hela pälsen.

Speciellt vid halsbandet så är det massor av lösa klumpar med hår.

Har ni något tips på schampoo, borstar, saxar och andra hjälpmedel för att få pälsen fin igen.
Tacksam för snabbt svar då vi vill att Nero ska må bra :)

Tack på förhand.

Det här inlägget postades i Päls och exteriör. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Riktigt dålig päls på vår Samojed

 1. hund lover ^^ skriver:

  jag ska snart skaffa en samojed och hon som vi ska köpa den av säger 1 gång i veckan minst (;

 2. Shosho skriver:

  Hej! Jag har precis träffat uppfödaren till min hund, hon gav mig massor tips om Samoyed. Lösa klumpar vid halsen kan du testa dela den med en liten sax och kammar ut det försiktigt, håll pälsen med ena handen så du inte gör din hund illa.

  Har de missköt hunden/pälsen innan, så tar det långt tid för den att få tillbaka sin fina vita päls, men det är bara tillfälligt. Du behöver absolut inte köpa dyra schampo för flera hundra lappar, du kan använda gul/grönsåpa (Bra naturprodukt som är gjord av tallolja) när du badar din vovve. Sen finns det whitening shampoo som enbart för vitare päls. En Samo behöver bara bada när det behöves och två gånger på per år är lagom. Lycka till =))

 3. Linda skriver:

  Min grundutrustning för pälsvård av min samojed och wibirian husky: en borste som ser ut som en kratta (ovärdelig när samojeden fäller) en tovutrednings-kam (de har längre glesare piggar och längre in tätare kortare, i metall), en vanlig pälskarda, en fällningsborste, en vanlig hårborste till människor, en vanlig sax för envetna tovor ( min samojed får lätt det bakom öronen vid fällningstid) och esprees bright white shampoo som är jättebra och JÄTTEDRYGT det ska späs med jag tror det var 16 delar vatten så en flaska varar jättelänge. När jag spär shampoot gör jag det i en sån där blomsprutsflaska, så kan man dosera enkelt och jämmnt i pälsen i duschen :) Sen rekomenderar jag en skvätt laxolja i maten så blir pälsen jättefin och hundrn jätteglad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>