Samojed passar vår familj?

Jag tror på många sätt en samojed skulle passa våran familj. Dom är ju envisa och jag läste att dom inte gillar att vara själva. Skaffar man en samojed betyder det att man aldrig kommer kunna ha ett liv. Kommer man aldrig kunna lämna hemmet om inte hunden är med. Jag är rädd att man ska bli så bunden av hunden att man förlorar mycket av det andra sociala livet.

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Samojed passar vår familj?

 1. admin skriver:

  Det beror nog helt på vilken individ du får. Det går inte att dra alla samojeder över en kant. Mycket beror också på hur du uppfostrar din hund när den är valp :)

 2. evalena skriver:

  Hej jag har en samojedhanne som är snart ett år,och en 7 år gammaljapansk spets Samojeden hatar att vara själv( även om den andra hunden är hemma, så helt själv är han inte)Vi har lämnat dom ung. 4 tim själva och det är inte kul att komma hem till ett kaos.Han har tuggat skor mattor madrasser krukväxter mobiltelefon bankdosa disktrasor telefonkatalog en kökssoffa och mycket annat.Promenad+lugn aktivitet lite godissök och sen att jag tar det lugnt ca en halvtimma innan jag lämnar huset har förbättrat läget.När vi är hemma rör han inte mycket,då ligger han mest och sover när han har fått sitt kel sin mat och sina promenader och övrigt.Det är en underbar hund,jag vill inte byta

 3. Emilia skriver:

  Hej!
  Som admin skrev är det helt olika från individ till individ, samt att du börjar så fort den är valp med att träna på ensamhetsträning, i smååå smååå steg och öka tid och avstånd succesivt :)

  Jag själv har en samojedtik på över 2 år nu och jag började träna ensamhet med henne redan som valp i små steg, så nu är hon väldigt van att vara ensam hemma utan skäll eller gnäll.
  På morgonen när jag varit ute och rastat henne innan jag ska iväg, så vet hon genom rutin nu att jag ska direkt iväg och då går hon in och lägger sig i sängen faktiskt. Hon sover mestadels av dagarna när man är iväg.

  Måste även nämna att hon ALDRIG har tagit sönder, tuggat, kissat/bajsat, ändrat på något under tiden hon varit ensam hemma, vilket tyder på en trygg och självsäker hund i ett hem.
  Detta nu förutsatt att man aktiverar sin samojed utifrån dens behov och tränar från första början :)

  Lycka till med hundköpet!

 4. Jennie skriver:

  Jag har en Samojed som är 6 år. Han hatar att vara själv, han vill helst vara med på allt!
  Dock förstör han inte saker om han blir själv i någon minut eller så, men han ylar!
  Det om något kan vara frustrerande, inte minst för grannarna om han skulle vara själv ett par timmar. :)
  Han tar dock skor, koppel, plånbok osv. Och lägger i hans säng eller på sin uteplats.
  Envisa är rasen, otroligt envisa!
  Det är en toppenhund!
  Men man ska också veta vad man ger sig in på när det kommer till denna ras, jag visste inte det först och har fått jobba med mig själv för att förstå olika saker.
  Det är en ras som är envisa, testar en hela tiden, är du tjatig så stänger dom av helt!
  Dom är speciella. :)

 5. Christian skriver:

  Vi har haft två tikar och har nu en hane. Det har funkat kanon men visst nån sko gick väl hädan när dom var valpar. Men det gäller ju å träna och förbereda dom , lite som inskolning :)

 6. Julia skriver:

  Hejsan!

  Vi har en samojed som snart är 7år gammal, vi har haft henne sedan hon var valp och redan då försökt vänja henne vid att vara själv. Nu kan hon vara själv i flera timmar, utan att yla, tugga på saker eller annat ohyfs.

  Vi har jobbat jätte mycket med henne och nu följer hon med överallt! När vi ska och bada, badar hon med oss, när vi är ute och springer, springer hon fot, hon kan vara ute och gå med vår son på 2år utan problem.

  Men visst, det har varit ett väldans jobb att uppfostra henne till den vackra hund hon är, men vi skulle inte byta bort henne för 1miljon!
  När det är dags att skaffa en ny hund, kommer det att bli en till smojed, det är en underbar ras, bara man vet vad man ger sig in på :)

 7. Carina skriver:

  Jag har helt andra erfarenheter! Min samojedtik ( som somnade inför några år sedan) hade inga problem med att vara ensam. Oftast valde hon att ligga ute på trappan i ur och skur istället för att vara inne med oss i huset. Det enda ofoget hon kunde hitta på när hon blev ensam lämnad hemma var att äta upp katternas mat. Hon förstörde heller inget när hon var valp. Hon var också superlätt att ensamhetsträna ( tror inte ens hon märkte att jag var borta). Om man med envis menar att hunden inte lyder blint, så stämde det in på min hund. Däremot upplevde jag aldrig att hon testade mig. Hon var mycket lättlärd så länge hon tyckte övningarna var roliga. Tråkiga övningar nonchalerades ;) Som ägare till en samojed gäller det att vara påhittig och att uppskatta hundens egna tänkande. Världens bästa ras, enligt mig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>